Hírek

2008.09.24. 16:01

Még azt sem kell elárulni Amerikának, ki kivel szereti

A kormány jóváhagyta az amerikai vízummentességhez szükséges utolsó megállapodást, és megadta a felhatalmazást a dokumentum aláírására – mondta Horváthné Fekszi Márta, a Külügyminisztérium államtitkára a kabinet ülése után. Magyarországnak végül nem kell érzékeny személyes adatokat átadnia az Egyesült Államoknak.

mti

A bűnügyi adatok cseréjéről szóló megállapodást jövő hét első napjaiban már alá is írhatják, ezt követően pedig az Országgyűlés elé kerülhet az egyezmény – mondta Horváthné Fekszi  Márta. A külügyi államtitkár kiemelte: a dokumentum korábbi tervezete szerint Magyarországnak szenzitív személyes adatokat is ki kellett volna adnia az Egyesült Államoknak. A magyar fél kérésére azonban végül kivették a megállapodásból azt a pontot, hogy az egyének szexuális orientációjáról, politikai hovatartozásáról és szakszervezeti tagságáról is megossza az információkat a két állam.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva