Hírek

2008.09.03. 16:17

Megrongálták Szilvásy nyaralóját

Megrongálták a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter lesencefalui nyaralóját szerda hajnalban. A ház ajtaján a rendőrök égés nyomára bukkantak, több helyi lakos pedig robbanás hangjáról beszélt.

mti

Szilvásy György a történtekről mindössze annyit mondott az MTI-nek, hogy reggel értesítették az esetről; a nyomozást végző szervekkel együttműködik. Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI-vel közölte: a nyaraló ajtaján égés nyomát találták; az épületben senki sem tartózkodott. A rendőrség honlapja szerint az elkövetők  „ismeretlen gyúlékony anyagot” használtak a bűncselekményhez.

Az ügyben ismeretlen tettes ellen, rongálás bűncselekménye miatt indult nyomozás. Léder Müller Éva, aki Szilvásy György házával szemben lakik, az  MTI-nek elmondta, hogy hajnalban „rettenetes erejű” detonációra ébredt. Tüzet nem látott a miniszter üdülőjének udvarán, de nagyon erős benzinszagot érzett. Egy hajnali robbanás hangjáról számolt be egy másik helyi lakos is.

Kigyós Ferenc, Lesencefalu polgármestere elmondta: tudomása szerint nem Molotov-koktél robbant az udvaron, ugyanis a detonáció annál sokkal nagyobb volt. A miniszteri nyaraló verandája és egy folyosó rongálódott meg a robbanásban – tette hozzá. Az MTI helyszíni tapasztalata szerint a rendőrök a vizsgálat idejére Lesencefalu főutcáját lezárták, a forgalmat más útvonalakra terelték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva