Hírek

2008.09.06. 17:37

Minden rekord megdőlt a szeptemberi nyárban

Minden melegrekord megdőlt szombaton hazánkban. Elsőként az éjszakai. Péntekről szombatra virradóra Pápán, 21,4 Celsius-fokot mértek. Napközben egy 62 éves szeptemberi hőmérsékleti rekord lett a múlté: Szegeden 36,7 fokot mutatott a hőmérő.

BAMA

Az Országos Meteorológiai Szolgálat budapesti központjában azt mondták: ez nem csak helyi, de új országos csúcs is. Budapesten is rekordmeleg volt. 1982-ben ezen a napon 33,2 fokot mértek, tegnap pedig több mint 34 fokot. A szakemberek szerint vasárnap még melegebb lehet, így elképzelhető, hogy újabb rekordok születhetnek.
A tisztiorvosi szolgálat arra figyelmeztet, hogy sokat kell inni és kerülni kell a tűző napsütést a szeptemberi nyárban. A hőségriasztás miatt a hétvégén kamionstopot is lefújták az országban. A hét elején bezárt strandok nagy része is kinyitott. Mindenütt óriási volt a tumultus, aki tehette vízparton próbálta átvészelni a rendkívüli meleget.

A szokásos duplájára nőtt ugyanis a riasztások száma az országban – mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A tűzoltóknak a szabadtéri tüzek miatt volt több munkájuk. Ilyen esetekhez majd kétszázszor hívták őket, az összes riasztás elérte a háromszázhúszat az országban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva