Hírek

2008.09.04. 16:41

Móri per: honnan, ki, mennyit lőtt?

Folytatódott a móri ügy tárgyalása a Fejér Megyei Bíróságon. Csütörtökön szakértőket hallgattak meg, hogy megtudják, Weiszdorn Róbert lövései okozták-e a biztonsági őr halálát.

MR

A bíróságon órákon keresztül a lövedékek irányáról, az áldozatok, elsősorban a biztonsági őr testhelyzetéről és annak változásairól volt szó. Lévén, hogy utóbbi lelövésével vádolja az ügyészség a mára már egyetlen vádlottat, Weiszdorn Róbertet. Az igazságügyi orvos szakértő és fegyverszakértő közös véleményét boncolgatta a bíróság a legapróbb részletekig. Dr. Keller Éva orvos szakértő elmondta: a biztonsági őr testét minimum három, maximum hat lövedék érte. Nagy valószínűséggel a bejárati ajtó felől kapta az első lövést a jobb oldalán. A halálát egy mellkasán és szívén átmenő lövedék okozta. Kapott állva, feltehetően esés közben, és fekve is lövéseket. Az állkapcsát ért lövedéket egészen közelről, a többit akár több méter távolságból is.

Hogy skorpióból lőttek-e rá – ez volt az elhunyt Nagy László kezében – vagy öntöltős pisztolyból, amit Weiszdorn Róbert fogott, ezt nem lehetett megállapítani. De nem ez az egyetlen nehézség a bizonyításban. Körülbelül ötven lövedéket találtak a nyomozók a helyszínen, de ennél többet is kilőhettek az elkövetők, hiszen a vádlott által használt pisztolyból csak egy lövedék van meg, ő pedig – ahogy állítja is – kétszer lőtt.
A védőügyvéd szerint a szakértői vélemények nem bizonyítják egyértelműen védence bűnösségét, de azt is elismerte, hogy nem is zárják ki.

Weiszdorn Róbert, aki láthatóan nagyon megtörve, lefogyva hallgatta végig a tárgyalást, továbbra is azt állítja: nem célzottan lőtt, nem találhatta el a biztonsági őrt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva