Hírek

2008.09.21. 09:49

Most kevesebb kár esett Budapesten

A korábbi évek hasonló eseményeihez képest lényegesen kevesebb munkát adott a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-nek (FKF) a szombati budapesti rendbontás nyomainak eltakarítása

BAMA

A rendbontók ezúttal nem rongáltak meg utcai hulladékgyűjtőket, nem gyújtottak fel kukákat, igaz, az FKF munkatársai így is egész éjszaka dolgoztak gépi és kézi erővel az utcai összecsapások nyomainak eltüntetésén - mondta Horváth László, a társaság helyettes szóvivője.

Több tíz köbméter hulladékot takarítottak össze, ennek zömét a VI. kerületben, az Izabella utcában és a Szondi utcában.

A Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére a társadalmi kirekesztés elleni fellépés jegyében a hónap elején megalakult Magyar Demokratikus Charta és cigányszervezetek szombati demonstrációi ellen tiltakozó radikálisok Budapest belvárosában összecsaptak a rendőrséggel, törtek-zúztak, szemetes kukákat borogattak fel, padokat, éttermi székeket, jelzőtáblákat tettek tönkre, autókat törtek össze. Az anyagi kár feltehetően több millió forintra rúg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva