Hírek

2008.09.04. 11:40

Nem gyerekszemnek való a Jolie-s plakát

A fegyverhasználatot és az erőszakot dicsőítik – mondta ki a brit reklámfelügyelet, és úgy ítélte meg, hogy Angelina Jolie Wanted című akciófilmjének plakátjai nem valók gyermekszemeknek.

mti

Az egyik inkriminált poszteren Jolie arca látszik félprofilból, amint szeme a kezében tartott jókora csillogó revolverre szegeződik. A másik grafikán szintén visszatér a portré és a fegyver, s a képen feltűnik egy kilőtt golyó röpte.

A filmet gyártó Universal Pictures arra hivatkozott, hogy a produkció képregény nyomán született, és ezt a stílust igyekeztek felidézni a plakátok is. Azt is nehezményezték, hogy más, durvább és kevésbé stílusos plakátokkal szemben miért éppen az ő hirdetéseiket marasztalták el.

A reklámfelügyelet (ASA) közölte, hogy 17 panasz érkezett hozzájuk a plakátok megjelenése óta, túlnyomórészt olyanok, amelyek szerint nem gyermekszemeknek való látványt közvetítenek a moziba csalogató képek.

Az ASA végül úgy döntött, hogy mivel a hirdetéseken egy gyönyörű színésznő, akciós jelenet, fegyverrel kapcsolatos képek, provokatív szövegek tűnnek fel, ez összességében valóban elegendő ahhoz, hogy a plakátok a fegyverhasználat és az erőszak dicsőítésének tűnjenek.

A film júniusban került a brit mozikba meglehetős sikerrel. A gyártó szerint már nincsenek kint a reklámplakátok, s nem is tervezik, hogy ismét felhasználják őket – tette hozzá a BBC tudósítása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva