Hírek

2008.09.16. 08:00

Népszerű volt a magyar pavilon

Már elkezdték a létesítmények bontásását és átépítését a vasárnap zárult A víz és a fenntartható fejlődés vezérgondolata köré szerveződött zaragozai szakvilágkiállítás helyszínén. A területet és az épületeket óriási üzleti negyeddé alakítják át az elkövetkező hónapokban.

N. M.

Egészen vasárnapig mintegy 105 résztvevő ország, valamint a spanyol állam és a tartományok pavilonjai várták itt a látogatókat a június 14-i nyitás óta.

[caption id="" align="alignleft" width="460"] Öt és fél millióan látták a szakkiállítást. FOTÓ: AFP
[/caption] Garamhegyi Ábel, a világkiállítási részvételt szervező Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium helyszínen tartózkodó szakállamtitkára elmondta: várakozáson felüli volt a magyar pavilon iránti érdeklődés. A tervezett 350 ezer vendég helyett csaknem 800 ezer látogató tekintette meg a magyar létesítményt. A Zaragoza Expo 2008 szakvilágkiállítás megkülönböztetett figyelmet szentelt egyebek mellett a Magyarország szempontjából különös jelentőségű A víz az életért, A víz, oktatás és kultúra, valamint A víz és egészség kérdésköreinek. A teljes látogatószám az utolsó jelzések szerint megközelíti az 5,5 millió főt. Szakadatlan érdeklődés övezte a fenntartható környezet gondolatát megjelenítő tematikus pavilonokat is.

Magyar évad Spanyolországban

A világkiállítási jelenlét által felkeltett érdeklődést a novemberben induló és jövő júliusban záródó spanyolországi magyar gazdasági évad hivatott tovább fokozni. A rendezvénysorozat célja, hogy a spanyol befektetők figyelmét felhívja a magyarországi lehetőségekre, élénkítse a már ma is jelentős magyar aktívumot felmutató kétoldalú kereskedelmi kapcsolatokat, és járuljon hozzá az idegenforgalom fejlesztéséhez – mondta el Garamhegyi Ábel.

A gazdasági tárca közleménye szerint a kiállításon való aktív, sokszínű részvételünk segíti a Magyarországról kialakult kép formálását, illetve a hazánk iránti érdeklődés és az utazási vágy felkeltését (gyógyfürdők, wellness, vizes természeti szépségek). Mindez összhangban áll a Magyar Turizmus Zrt. az egészség- és a wellnessturizmus hódolóira fókuszáló, 2008, a vizek éve elnevezésű programjával. A magyar pavilon a természetes vizekhez és ásványvízkincsekhez kötődő hagyományok, a Balaton, Hévíz, a budapesti fürdők és a Tisza-tó mellett egy Mátyás-korabeli esztergomi hidraulikus vízemelő kicsinyített, számítógépes szimulátorral kiegészített mását is bemutatta.

Öt és fél millióan látták a szakkiállítást. FOTÓ: AFP Zaragozai kiállítás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva