Hírek

2008.09.01. 16:13

Nincs környezetszennyezés a szentgotthárdi motorgyárban

A General Motors gyárai között világszerte negyvenharmadikként a magyarországi üzemben valósult meg a hulladéklerakók nélküli ipari hulladékkezelés.

ÁNT

A szentgotthárdi üzemben többéves előkészítő munkát követően sikerült elérni ezt a környezetvédelem terén jelentős eredményt. A gyárban immár a legkorszerűbb eszközökkel oldják meg a hulladékkezelés problémáját.

A GM termékei mellett a gyárak működtetésével is jelzi az elkötelezettségét a környezet védelme iránt. Az amerikai gyártó egyre alacsonyabbra szorítja a környezetterhelést. Céljuk, hogy 2010-re gyáraik fele hulladéklerakók nélkül helyezze el a működés során keletkező hulladékot.

A szentgotthárdi motorüzem az elsők között tett lépéseket e cél elérése érdekében. A gyárban keletkező többtucatnyi hulladéktípus nagy részének elhelyezéséről már évekkel ezelőtt gondoskodtak. Idén már csak három melléktermék elhelyezésére kellett külső lerakókat igénybe venniük, de augusztusban már a kommunális hulladékot, a szennyvíztisztítás során keletkező olajos iszapot és a használt elemeket is sikerült a földbe temetés helyett alternatív, környezetbarát módszerekkel feldolgozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva