Hírek

2008.09.10. 18:17

Nyugdíjas támogatás Gyurcsánynak

„Az Idősügyi Tanács véleménye szerint a kormányfő által lefektetett elvek és javaslatok összhangban vannak az idősek érdekeivel” – közölte Korózs Lajos, a testület titkára.

BAMA

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára közölte, hogy a szervezet támogatja az ülésen megjelenő Gyurcsány Ferenc javaslatcsomagját, a testület egyetért az adó- és járulékcsökkentéssel. Cserében a kormány reálértéken korrigálja majd a nyugdíjakat, megmarad a tizenharmadik havi és az összes időskori juttatás, az ősszel a parlament napirendjére kerül a testület által kidolgozott idősügyi törvény, és továbbra is jár majd az utazási kedvezmény a 65 éven felülieknek. Az Idősügyi Tanács egyhangúlag elfogadott állásfoglalásában kiemelte, hogy az adó- és járulékcsökkentés ára nem lehet a nyugdíjak értékének befagyasztása, a szociális juttatások szűkítése.

Mihalovics Ervin, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke a Gyurcsány Ferenccel folytatott tárgyalások után kijelentette, hogy a kormányfő javaslatai korrektek voltak, s megbízható és kiszámítható időspolitikaként értékelte a kormány elképzeléseit. Az Idősügyi Tanács egy 2002-es kormányrendelet alapján jött létre. A testület a kormány mellett működik, elnöke a miniszterelnök. A tanács évente legalább négyszer ülésezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva