Hírek

2008.09.05. 15:52

Olsen három pontot vár bandájától

Nehéz mérkőzésre, de három pont megszerzésére számít Morten Olsen, a Puskás Ferenc Stadionban szombaton 19.45-kor kezdődő világbajnoki selejtezőn.

mti

– Ma már nincs könnyű mérkőzés, a világ futballja kiegyenlítődött. Az első mérkőzés pedig mindig különösen nehéz, hiszen valamennyi csapat rendkívül motiváltan lép pályára. Érthetően az összes együttes úgy érzi, ez az a pillanat, amit meg kell ragadnia, hiszen ekkor még minden résztvevőnek reális esélye van a  kvalifikációra – mondta a dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A csoport erőviszonyait firtató kérdésre úgy válaszolt, hogy Portugália válogatottja kiemelkedik a szextettből, mert igazi világklasszisokkal teletűzdelt gárda, amit minden egyes világversenyen bizonyít. Ugyanakkor a dán, a svéd, a magyar és az albán nemzeti együttes között nincs nagy különbség, köztük a  pillanatnyi forma fog dönteni.

– A magyarok várhatóan nagyon harcosan lépnek majd fel, mivel hazai pályán lesznek, ráadásul nyilvánvalóan bizonyítani akarnak az új szövetségi kapitánynak. Éppen ezért nagyon nehéz találkozóra számítok, de természetesen csak a három pont megszerzése elfogadható eredmény tőlünk, ami nagy lökést adhatna a folytatásra – árulta el Olsen.
A dánoknál egyelőre kérdéses az Arsenalt erősítő Nicklas Bendtner, a Feyenoordban futballozó Jon Dahl Tomasson, és a Stoke City kapusa, Thomas Sörensen szereplése is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva