Hírek

2008.09.11. 11:44

Queiroz szerint jogosan kaptak ki

Carlos Queiroz, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy a dánok megérdemelten győzték le csapatát a szerdai, világbajnoki selejtezőn Lisszabonban, a sorozat „magyar csoportjában”.

mti

A mérkőzésen Nani szerzett vezetést a portugáloknak a 42. percben, majd Nicklas Bendtner egyenlített a 83.-ban. Deco tizenegyesével három perccel később visszaszerezték az előnyt a házigazdák, ám az északiak a rendes játékidő utolsó percében ismét  egalizáltak, majd a győzelmet is kiharcolták Daniel Jensen  hosszabbításban szerzett találatával.

„Nagyon rossz érzés úgy veszíteni, hogy végig mi irányítjuk a játékot, de a futballban az a csapat, amelyik nem szerez elég gólt, sokszor bűnhődik. Nyerhettünk volna, de annak ellenére, hogy nyomás alatt tartottuk ellenfelünket, mégis ők erőltették ránk az akaratukat, és ez előtt fejet kell hajtanunk. Mi az eredmény tartására törekedtünk 2-1 után, ők azonban végig hittek a sikerben, így idegenben kell majd pótolnunk az elveszített három pontot” – nyilatkozta Queiroz.

Morten Olsen, a dánok szövetségi kapitánya leginkább a félidőben csereként beálló, később vállsérülést szenvedő védőért, Lars Jacobsenért aggódott: „számunkra jelenleg az a legfontosabb, hogy Lars minél előbb elhagyhassa a kórházat, és hazautazhasson a csapattal. Többet értünk el az első két mérkőzésünk után, mint amire előzetesen számítottunk. Álomszerűen indultunk a selejtezőkben a portugáliai és a magyarországi pontszerzésekkel” – mondta az északiak szakvezetője.

mti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva