Hírek

2008.09.19. 06:57

Röviden

A világ legjobb fotói a Millenárison • A londoni férfi premierje Lundban • Pénzügyi bajok az olasz operáknál

hr

A világ legjobb fotói a Millenárison
Pénteken nyit a World Press Photo Budán, a Millenárison. Mint ismert, magyar fotós nyerte idén a legfontosabb, az általánoshír-kategória első díját. Gárdi Balázs az afganisztáni háborút bemutató képeiért kapta a rangos elismerést. A World Press Photón idén 125 országból több mint ötezer fotóriporter több mint 80 ezer képpel pályázott.

A londoni férfi premierje Lundban
A Lundban elkezdődött nemzetközi filmfesztiválon bemutatják a svéd közönségnek A londoni férfi című filmet, amit Tarr Béla rendezett.
A svédországi premierhez a világhírű magyar rendező életművének bemutatása is kapcsolódik. Tarr Béla a lundi fesztivál díszvendége lesz.

Pénzügyi bajok az olasz operáknál
Csődgondnokot kellett kinevezni az immár 50 millió eurós adóssághegyet görgető Veronai Opera élére. Bajok vannak a napolyi San Carlo Operánál is. A genovai Carlo Felice Opera ellen pedig júliusban rendelt el végrehajtási eljárást egy bíróság, mert adós maradt sok dolgozójának jóléti járulékaival vagy járadékaival.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva