Hírek

2008.09.17. 07:40

Röviden

A héten még látható a Lélek és test • Előkerült egy magnószalag Agatha Christie hangjával • Titkolta betegségét a Pink Floyd alapítója

D. T.

A héten még látható a Lélek és test
Meghosszabbították, és vasárnapig még megtekinthető a Lélek és test című fotókiállítás a Szépművészeti Múzeumban. A június elején nyílt tárlatot eddig 70 ezren tekintették meg, és ezzel a leglátogatottabb hazai fotóművészeti kiállítás lett. A 220 mű között Kertész, Moholy-Nagy, Robert Capa és Mapplethorpe képei láthatók.

Előkerült egy magnószalag Agatha Christie hangjával
Megtalálták Agatha Christie magnószalagra diktált önéletrajzát. Az értékes irodalmi leletre az írónő unokája, Matthew Prichard bukkant rá. Kiderül: Agatha Christie nem is megtervezve találta ki Miss Marple figuráját, s nem is gondolt rá, hogy hősnője Hercule Poirot riválisává növi ki magát.

Titkolta betegségét a Pink Floyd alapítója
Hatvanöt éves korában hétfőn angliai otthonában meghalt Rick Wright, a Pink Floyd együttes alapítója, billentyűse. A muzsikus rákbetegségben szenvedett, de ezt titokban tartotta. Korábbi szürkehályog-műtétjére is csak úgy derült fény, hogy nem vett részt a Floyd a Rock and Roll Hírességcsarnokba való beiktatásán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva