Hírek

2008.09.09. 09:12

Sorozatossá vált a fémlopás a Kis-Balaton környékén

Sorozatossá vált a fémlopás a Kis-Balaton vízügyi kezelés alatt álló területein: szinte napról napra tűnnek el aknafedelek, sorompóellensúlyok, a korábbi időszakban pedig a hidraulikus berendezéseket tették használhatatlanná a tolvajok – írta keddi számában a Zalai Hírlap.

mti

A fémtolvajok a vízügyesek megfigyelése szerint Kápolnapuszta közelében kezdték el tevékenységüket, majd módszeres pontossággal járják végig a Kis-Balaton üzemmérnökség csaknem 100 négyzetkilométeres munkaterületét. Tavasz óta a 30-40 kilós, tömörvasból készült sorompóellensúlyok tűnnek el, másfél évvel ezelőtt pedig a szivattyútelepek környékéről vitték el a fémkábeleket, trafókat.
A szivattyúk javítását és a riasztóberendezések felszerelését akkor csak a környezetvédelmi minisztérium rendkívüli keretéből tudták megoldani – nyilatkozta a lapnak Laki István, az üzemmérnökség vezetője.

Az üzemmérnökség időről időre feljelentést tesz a rendőrségen, de a nyomozást a legtöbb esetben megszüntetik, mert nem sikerül a tetteseket elfogni. Az ellopott sorompóegyensúlyokat valószínűleg betonelemekkel helyettesítik majd – amit talán nehezebb és kevésbé érdemes ellopni –, biztonsági szakemberek alkalmazására ugyanis az üzemmérnökségnek nincs elegendő pénze – olvasható a cikkben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva