Hírek

2008.09.15. 13:16

Szavaz a Ház a feloszlásról szóló indítványról

Az Országgyűlés szavaz a Ház feloszlásáról szóló MDF-es indítványról, mivel a frakciók támogatták a házszabálytól való eltérést, amelyhez négyötödös többség kell – jelentette be Szili Katalin a házbizottság ülése után.

mti

Az Országgyűlés elnöke közölte: egy óra öt perces időkeretben tárgyalják meg az indítványt. Hozzátette: ez lesz az  első a határozathozatalok között.

Szili Katalin tájékoztatása szerint a Fidesz is kérte, hogy legyen eltérés a házszabálytól egy általuk benyújtott javaslatról, amely mindössze egy mondatból áll: „az Országgyűlés fogadja el a Megegyezés programot”. 

Répássy Róbert (Fidesz) a házbizottság ülése után hangsúlyozta: azt szeretnék, ha az Országgyűlés már az első ülésen döntene a Megegyezés program elutasításáról vagy megerősítéséről, mert a kisebbségi kormány nem meri vállalni a megmérettetést.

Eskütétel, megemlékezés

Letette képviselői esküjét a szocialista Szabadkai Tamás napirend előtt az Országgyűlésben. A 32 éves sárbogárdi jogász a Szántó János halála miatt megüresedett területi listás képviselői helyet foglalja el a parlamentben. Az Országgyűlés 312 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül igazolta Szabadkai Tamás mandátumát.

A képviselők megemlékeztek az augusztus 19-én elhunyt Gidai Erzsébet közgazdász professzorról, egykori országgyűlési képviselőről. Gidai Erzsébet 1998-ban a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) országos listáján szerzett országgyűlési képviselői mandátumot.

A képviselők megemlékeztek az augusztus 19-én elhunyt Gidai Erzsébet közgazdász professzorról, egykori országgyűlési képviselőről. Gidai Erzsébet 1998-ban a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) országos listáján szerzett országgyűlési képviselői mandátumot. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva