Hírek

2008.09.03. 18:15

Szeptember 16-án átadják az M0-s új szakaszát

Jól halad a Budapestet elkerülő körgyűrű keleti szektorának műszaki átadása. A munka befejezését követően szeptember 16-án adják át a forgalomnak az új, 26,5 kilométeres szakaszt. Ezzel a Vác, illetve Miskolc felől érkezők immár a főváros érintése nélkül juthatnak el a szegedi, balatoni és győri autópályákig és viszont.

ÁNT

Az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával megépülő szakasz várhatóan megszünteti a budapesti, illetve a környező kistelepülések útjainak zsúfoltságát, s várhatóan látványosan csökken a teherforgalom is.

A három most elkészülő szakasz

4-es sz. főút – 31-es sz. főút között 6,7 kilométer

31-es sz. főút – 3-as sz. főút között 8,9 kilométer

3-as sz. főút – M3-as autópálya között 10,9 kilométer A keleti szektor az M5-ös autópályától az új Megyeri hídig húzódik. A Szegedre tartó sztrádától a 4-es főútig tartó szakaszt 2006 óta használhatják az autósok. A Vecséstől az M3-as autópályáig most elkészülő, kétszer kétsávos, betontechnológiával megépített autóút Ecser, Maglód, Pécel, Nagytarcsa és Csömör mellett halad el. A 3-as utat keresztezve érinti a XVII., a XVI. és a XV. kerületet, majd az M3-as sztrádánál csatlakozik a 2B autóúthoz, amelyen a Megyeri hídig juthatnak az autósok.

Az új gyorsforgalmi út nyomvonalának tervezésekor fontos szempont volt, hogy elkerülje a településeket, és kialakítása megfeleljen a közlekedésbiztonsági követelményeknek.

31-es sz. főút – 3-as sz. főút között 8,9 kilométer

3-as sz. főút – M3-as autópálya között 10,9 kilométer -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva