Hírek

2008.09.16. 15:43

Szerdára megérkeznek az olimpiai jutalmak

Gyorsított eljárásban fizetik ki a pekingi olimpián 1–6. helyezést elért sportolók jutalmát, így az érintettek már szerdán megkaphatják az összesen 886,4 millió forintot.

BAMA

Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter kezdeményezésére a férfi vízilabdacsapat, a Kozmann György–Kiss Tamás kenupáros, valamint a Kovács Katalin–Janics Natasa kajakpáros emelt szintű elismerésben részesült. Az érintett sportszövetségeknek erre a tárca összesen 119 millió forint kiegészítő forrást biztosított. Az ötkarikás játékokon 74 sportoló végzett az 1–6. helyen, rajtuk kívül díjazzák a 7–8. helyezetteket, az olimpikonokat felkészítő edzőket, orvosokat, sportszakembereket is. Közöttük az adott sportágakban a sportolók által megszerzett jutalmak 60 százalékával azonos összeget oszthattak el a sportági szakszövetségek, saját döntés alapján. A Pekingben sikeres versenyzők által képzett díjazási keret további 10 százalékát kaphatják a nevelőedzők.

A szakállamtitkárság a kifizetésekkel nem várja meg valamennyi érintett adatainak beérkezését, hanem sportáganként folyamatosan utalja az érintettekhez az őket megillető jutalmakat – derül ki az ÖM közleményéből. A tárca előreláthatólag összességében több mint bruttó 2 milliárd forint olimpiai jutalmat oszt majd ki, amelyet növel majd a paralimpia érmeseinek és helyezettjeinek járó elismerés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva