Hírek

2008.09.10. 18:19

Szigetmonostor két híd közül választhat

Szigetmonostoron múlik, hogy hol épül átkelő a Szentendrei-Duna-ág felett. Szentendre a tervezett négy megoldásból kettőt is támogat.

ÁNT

Az egyik lehetőség, hogy Szentendre és Leányfalu között a Határcsárdánál gyalogos-kerékpáros híd készül. Ebben az esetben a minisztérium által javasolt kompenzációs csomag részeként a Szentendrei-szigeten egy tűzoltó- és egy mentőállomás is készül, sűrítenék a volánbuszok menetrendjét, illetve korszerűsítenék a Határcsárdánál és Horánynál a kompot.

Dietz Ferenctől, Szentendre polgármesterétől megtudtuk, hogy a város egy másik tervet is elfogadhatónak tart, némi módosítással. „A Postás-strandtól legalább háromszáz méterrel délre épülhetne egy közúti híd – mondta el a polgármester. – Abban az esetben, ha a forgalom levezetése déli irányban legalább a Dera patakig történő elhúzással valósul meg.” Utóbbira azért van szükség, hogy a városon áthaladó 11-es út forgalma ne emelkedjen tovább. A polgármester szerint a szigetmonostori döntést még a Megyeri híd megnyitása előtt meg kellene hozni, és erről legalább háromoldalú szerződést kötni a két település és az állam részvételével.

ÁNT -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva