Hírek

2008.09.24. 15:11

Szilvásy: durván beavatkoztak a rendőrség munkájába

Nagyon súlyos helyzet alakult ki, durván beavatkoztak a rendőrség munkájába – mondta Szilvásy György titkosszolgálatokért felelős miniszter újságíróknak szerdán azzal az adatgyűjtési üggyel összefüggő feljegyzéssel kapcsolatban, amelyet az országos rendőrfőkapitány írt az igazságügyi miniszternek.

mti

Szilvásy az alkotmányügyi bizottság zárt ülése után közölte: konkrét tudomása nincs arról, hogy politikusok törvénytelenségeket követtek volna el. Csak arról tud, hogy az adatgyűjtési ügyben központi szerepet játszó szervezet vezetőjével kapcsolatot tartottak, és olyan feladatot adtak neki, amit törvényesen nem nagyon lehet teljesíteni. Az adatgyűjtési ügyben olyan információkat szereztek meg, amiket törvényesen nem lehet. A célpontok között szerepelt a rendőrség, a nemzetbiztonság, az adóhivatal, a vám- és pénzügyőrség, illetve más, nagy nyilvántartásokat kezelő szervek. Az ügy azért is súlyos, mert nyomást gyakoroltak a rendőrségre – fűzte hozzá Szilvásy György. Hangsúlyozta: a szolgálatok hónapok óta végzik a felderítő munkát, de onnan nem szivárgott ki információ.

A miniszter meghallgatásával kapcsolatban Csiha Judit, a bizottság szocialista elnöke annyit mondott: elsősorban az ország biztonságát garantáló joganyagot tekintik át abból a szempontból, hogy van-e benne valamilyen hiányosság, illetve hogy elég hatékonyak-e a törvények.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva