Hírek

2008.09.01. 14:42

Természetismeret: nem vezethető be a PSZ szerint

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint jelenleg nincsenek meg a természettudományos tárgyak integrált oktatásának feltételei – tartalmazza az érdekvédelmi szervezet honlapján közzétett állásfoglalás.

mti

A fizikát, kémiát, biológiát magába foglaló integrált tantárgy bevezetésének jelenleg sem a tananyagai, sem a tanügyi dokumentumai, sem a személyi feltételei nem állnak rendelkezésre – áll a dokumentumban. A PSZ véleménye szerint az összevont természettudományos tárgy bevezetését a szakma véleményének alapos megismerése, a feltételek megteremtése nélkül támogatni nem lehet. Ezek hiányában a változtatás többet árt, mint használ: a tanulóknak érthetetlenné és átláthatatlanná teheti az ismereteket, a pedagógusoknak pedig egzisztenciális fenyegetettséget jelent.

Elengedhetetlen, hogy az elsődleges cél a tanulók érdeke legyen, ne pedig az újabb forráskivonás – szögezik le az érdekvédők, akik aggodalommal figyelik a természettudományos tárgyak oktatásának tervezett átalakítását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva