Hírek

2008.09.16. 17:09

Tízezer gyereket érintettek az iskolabezárások?

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) becslései szerint mintegy tízezer gyermeket érinthettek az iskolabezárások és az átszervezések az elmúlt nyáron.

mti

Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke erről kedden beszélt újságíróknak Budapesten, az oktatási tárca épületével szemben, ahol több civil szervezet fotókiállítást rendezett. A fotókon 150 olyan intézmény látható, amelynek a kapujára lakat került, vagy a felső tagozatát elvitték más településre a nyár folyamán. A szakszervezeti vezető azt mondta: az épületek sorsáról nincs információjuk.

Az Élőlánc a kisiskolákért mozgalom keretében rendezett kiállítás céljaként azt jelölte meg, hogy az oktatási minisztérium illetékesei lássák: intézkedéseik következtében sok intézmény szűnt meg. A bezárt iskolaépületek többségének az állaga nagyon jó, csak éppen gyerek nem járhat többet oda. Kerpen azt mondta, hogy a múlt nyáron 626 állami fenntartású intézményt zártak be, ezek mintegy felét átvették nem önkormányzati fenntartók. Végleg lakat került 253 intézményre.

– Már nem csak az egészségügyben, hanem a közoktatásban is privatizáció folyik – állapította meg a szakszervezeti vezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva