Hírek

2008.09.10. 13:04

Tízmillió a Kemény-csapatnak a Vodafone Magyarországtól

Tízmillió forint különjutalomban részesítette a Vodafone Magyarország a pekingi olimpián megszakítás nélkül harmadik ötkarikás elsőségét begyűjtő férfi vízilabda-válogatottat.

BAMA

A honi sportági szövetséggel tavaly óta szerződéses támogatói viszonyt ápoló mobilszolgáltató cég első embere, Beck György vezérigazgató szerdán, a margitszigeti Hajós uszodában adta át ünnepélyesen a célprémiumot Kemény Dénes szövetségi kapitánynak, aki a ceremónia után az MTI-nek elmondta, hogy ez esetben is a hagyományokat követi, azaz a pluszpénzből is minden játékosa  ugyanannyit kap. Beck György elárulta, hogy eredetileg 5-5 milliót különítettek el a pekingi eredményesség dotálására, ám mivel a női válogatott a bronzmeccset is elveszítve lecsúszott a dobogóról, az ő prémiumuk is a férfiaké lett.

Az ünnepségen bejelentették, hogy a Vodafone Magyarország félmillió forintra kiegészítette azt az összeget, amely a www.vodapolo.hu által a pekingi pólós főszereplők relikviáira meghirdetett jótékony célú árverésből befolyt. A férfiválogatott tagjai által aláírt labdára (154 500 forint), Madaras Norbert dedikált sapkájára (70 500), Benedek Tibor fürdőköpenyére (67 500), Kásás Tamás úszónadrágjára (40 500) és Stieber Mercedes úszódresszére (22 ezer) lehetett licitálni, s az így összejött summát pótolta ki 500 ezerre a mobilcég, amely a megemelt összeget a sérült gyermekeket segítő Gézengúz Alapítványnak adományozta.

A ceremóniát követően Kemény Dénes elmondta, hogy lassan ő is elkezdi olimpia utáni pihenőjét, s miután kellőképpen feltöltődött, dönt a hogyan továbbról, nevezetesen arról, hogy januártól nekivág-e egy újabb ötkarikás felkészülési ciklusnak a válogatott szövetségi kapitányaként, avagy a szakvezetői posztot 1997 óta betöltő mester új kihívást keres, és más munka után néz. „Lehet, hogy a pólóban maradok, de az is lehet, hogy teljesen más területen próbálom ki magam. A legkevésbé az valószínű, hogy sportvezető leszek, nem vagyok az az alkat” – reflektált azokra a felvetésekre, amelyek például esetleges MOB-elnöki ambícióit firtatták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva