Hírek

2008.09.25. 16:55

Tóth: a hangfelvételek Szilvásyt igazolják

Tóth Károly, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista alelnöke szerint az általa megismert hangfelvételek alátámasztják azokat a tényeket, amelyekről Szilvásy György titokminiszter számolt be az adatgyűjtési ügyben.

mti

A politikus véleménye szerint bebizonyosodott az árnyék-titkosszolgálat léte, amely tudatosan, nem törvényes eszközökkel akart gazdasági és politikai információkat megszerezni. Tóth közölte: az általa megismert tények, vagyis a rendelkezésére bocsátott, telefonbeszélgetésekről készült hangfelvétel – amelynek részleteit nem hozta nyilvánosságra – cáfolja a Fidesz eddigi állításait.

Azt kérte Demeter Ervin volt fideszes titokminisztertől, hogy írásban is erősítse meg, amit korábban nyilatkozott, vagyis engedélyezi, hogy nyilvánosságra hozzák azokat a telefonbeszélgetéseket, amelyekben ő szerepel. Hozzátette: ismételten kéri a nemzetbiztonsági bizottság KDNP-s elnökét, hogy hívja össze a testületet, hogy a tények ismeretében érdemben folytathassák a munkát. Ha ezt nem teszi meg, akkor elképzelhető, hogy a szocialisták önálló vizsgálóbizottságot kezdeményeznek az adatgyűjtési üggyel kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva