Hírek

2008.09.13. 19:24

Tüntetés a privatizáció ellen

A nemzeti vagyon megmentéséért, a privatizáció leállításáért tartottak úgynevezett tulajdonosi gyűlést civil szervezetek a magyar állampolgárok nevében szombaton Budapesten, a Képviselői Irodaház melletti Olimpiai parkban.

mti

A rendezvényen – amit az Élőlánc Magyarországért, az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület, a Professzorok Batthyány Köre, valamint több magánember hirdetett meg – mintegy háromszázan vettek részt. A szónokok arról beszéltek, hogy a nemzeti vagyont nem lehet kiárusítani, hiszen azt apáinktól, felmenőinktől kaptuk örökbe, s ha azt kiárusítják, a magyar népnek sem lesz jövője.

Elfogadtak egy kiáltványt, amiben azt követelik, hogy az állami vagyonról szóló törvényt helyezzék hatályon kívül, és fogadjanak el egy új vagyontörvényt, de addig is a kormány függessze fel a privatizációt. A kiáltványt eljuttatják az Országgyűlésnek, a kormánynak és a Pénzügyminisztériumnak.

KDNP: álljon le a kormány!

A Kereszténydemokrata Néppárt felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a további privatizációval, ne kótyavetyélje el az emberek tulajdonát – mondta Semjén Zsolt, a párt elnöke és frakcióvezetője a KDNP kihelyezett frakcióülését követő sajtótájékoztatón Pécsett. Szerinte egyebek között azért „kapaszkodik annyira ez a garnitúra, aki most országol a hatalomért”, hogy a még megmaradt állami tulajdont eltüntethesse. Mint mondta, pártja mindent meg fog tenni a további privatizáció megakadályozásáért. A politikus úgy fogalmazott: ha kell, akkor a néphez fordulnak.

A KDNP elszánt arra, hogy „mindazokat a volt állami tulajdonokat, amit most privatizáltak, ami a lakosság alapvető ellátását, illetve a nemzeti szuverenitást érinti, azt vissza fogjuk venni állami tulajdonba” – így Semjén.

A KDNP elszánt arra, hogy „mindazokat a volt állami tulajdonokat, amit most privatizáltak, ami a lakosság alapvető ellátását, illetve a nemzeti szuverenitást érinti, azt vissza fogjuk venni állami tulajdonba” – így Semjén. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva