Hírek

2008.09.20. 13:44

Turistalátványosság lesz az amstetteni rém háza

Az amstetteni rém turistalátványosságot szeretne csinálni abból a házból, ahol 24 éven tartotta fogva lányát, és a vérfertőző viszonyukból született hét gyermek közül hármat.

Fábos Erika

Josef Fritzl úgy döntött, némi hasznot húz gaztetteiből. Az amstetteni rém úgy véli, hogy a ház, ahol szörnyű tetteit elkövette nagy érdeklődést váltana ki az emberekből. Szerinte mindenki szeret borzongani és ez az érzés még az ő megvetésénél és gyűlöleténél is erősebb. Így Fritzl most a börtönből keres befektetőket a ház „múzeummá” alakításához.
Már akadtak is potenciális befektetők.

Egyikük képviselője úgy nyilatkozott, hogy a Friztl név mostanra garancia lett a fokozott figyelemre az átlagemberek és a média részéről egyaránt. Ha róluk van szó, minden érdekes. Josef pénzt akar és nem érdekli, hogyan szerzi meg – mondta egy osztrák lapnak.

Fritzllel egy, a történetét feldolgozó könyv tárgyalásai is folynak, és abból, ha sikerül megállapodniuk, Josef 12,5 millió eurót (3 milliárd forintot) zsebelhet be. Állítja, hogy minden pénzt a családjának akar adni, egyrészt, hogy megkönnyítse életüket, másrészt, hogy saját lelkiismeretét kicsit megnyugtassa. Környezete viszont nem hisz ebben, szerintük már a szabadulása utáni életére gyűjtöget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva