Hírek

2008.09.01. 14:58

Úszósport és dopping: príma félév

Kiváló első félévet zárt a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) „doppingügyileg”: január és július között senki sem bukott meg az ellenőrzéseken.

mti

A FINA hivatalos internetes oldalán közzétett összegzés szerint 621 úszót, műugrót, műúszót és vízilabdázót vizsgáltak versenyen kívül, előre be nem jelentett módon, úgynevezett rajtaütésszerűen az említett, bő hat hónapos időszakban. Mind a 890 teszt negatív eredménnyel zárult. A FINA vasárnap nyilvánosságra hozott jelentése szerint hasonlóképpen negatív eredményt hozott az összes doppingteszt, amelyet az augusztusi pekingi olimpián végeztek el az úszók körében. A közleményből kiderült, hogy 103 EPO-teszt mellett az ötkarikás játékok alatt 216 vizelet- és 24 vérmintát elemeztek a kijelölt doppinglaboratóriumban.

Az olimpián 25 sportági világcsúcs született. Az úszóversenyek kimagasló sztárja az amerikai Michael Phelps volt, aki nyolc aranyérmet nyert, és minden győzelme után részt vett a kötelező doppingvizsgálaton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva