Hírek

2008.09.29. 06:33

Van, aki autót, és van, aki hallókészüléket bérel

Hallókészülék, kutyaürülék-gyűjtő, plazmatévé, bútor, babaholmi, esküvőre galamb, Knight Rider-autó, gyerekeknek Mikulás – ma már ezeket is bérbe veheti az, akinek szüksége van rá.

Boda Veronika

A szerszámgépkölcsönzés ideje már rég lejárt, talán mert sokkal olcsóbban hozzájuk lehet jutni, mint tíz évvel ezelőtt. Helyette a bérbe adók furcsábbnál furcsább termékekkel kívánják előteremteni hasznukat. Tizenötezer letét ellenében, napi ötezer forintos áron bérelhető kutyaürülék-gyűjtő. „Eredetileg szabadtéri rendezvényekre találtam ki, olyan. mint embereknek a mobil WC” – mondja Tóth Péter ötletgazda. Egyelőre kettő van belőle. „Két éve találtam fel, de még egyszer sem adtam bérbe” – magyarázza. Tóth Péter nem a találmány valószerűtlenségével magyarázza a bérlők elmaradását, úgy látja, nem érdekli a kutyaürülék-probléma megoldása sem az embereket, sem az önkormányzatokat.

Hasonlóképp járt Birényi Dénes is, aki plazmatelevíziók bérbeadásával gondolta meghódítani a kölcsönzői piacot. „Kiállító voltam, és szükségem lett volna egy plazmatévére, de venni nem akartam, mert túl drága. Bérelni is napi 50 ezer forintba került volna, plusz a kaució, tehát mégis vettem egyet. Akkor jött az ötlet, hogy talán más is hasonló cipőben jár, és vettem még három plazma- és három LCD-televíziót” – folytatja.
A vállalkozó, aki egyébként szexuális segédeszközök forgalmazásával foglalkozik, azt mondja, ősszel nem igazán megy az üzlet, utoljára az olimpia vagy a futball Eb idején voltak megrendelései. „Én naponta 6000 forintos áron adom bérbe a tévéket, még nem hozták vissza az árukat” – panaszolja.

Ékszerkölcsönzéssel foglalkozni sem éppen kifizetődő üzlet – tudtuk meg Kerényi Csabától. „Magyarországon nem igazán szokás minőségi ékszert bérelni. Az emberek megelégszenek a csillogó-villogó bizsukkal” – mondja az ékszerkölcsönző tulajdonosa. Hozzátette: lehet, hogy az üzlet profilját nem határozták meg kellő körültekintéssel, ugyanis volt olyan, aki a sok csillogó ékszer helyett egy egyszerű karikagyűrűt szeretett volna bérelni.

Számtalan esetben fordul elő, hogy maga az érintett sem biztos benne hogy akar-e, szükséges-e, hallókészüléket viselnie. Az sem ritka, hogy bár már igényli a segítséget, nem tudja, melyiket válassza, melyiket tudná kezelni, megéri-e a készülék az árát. Valószínűleg nekik találták ki a hallókészülék-bérlést, amely ugyan higiéniai aggályokat vet fel, de mindenképpen praktikus megoldásnak tűnik azoknak, akiknek az orvosuk vagy patikusuk nem tudta megmondani, milyen eszközre van szükségük.

Boda Veronika -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva