Hírek

2008.09.24. 16:24

Végh Gergő Magyarország legjobb vezetője

Lezárult az Autó-Motor magazin fair vezető kampányának játéka. Szerdán végre kiderült, hogy ki az ország legjobb vezetője.

Árvay N. Tivadar

Szerdán mérték össze tudásukat azok a szerencsés kiválasztottak, akik az Autó-Motor magazin fair vezető kampányához kapcsolódó játék döntőjébe kerültek. A Hungaroringen, az Allianz Vezetéstechnikai Centrumban megrendezett eseményen dőlt el, hogy ki Magyarország legjobb vezetője.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Lezárult az Autó-Motor magazin „Fair vezető” kampányának játéka. Szerdán végre kiderült, hogy ki az ország legjobb vezetője.
[/caption]

A hat civil versenyző – Sagyibó Melinda, Andriska Istvánné, Szikszai Sándorné, Stekler Tamás, Végh Gergő és Szűcs Lajos – mellett ott volt Szabó Róbert, a kampány életre hívója, az Autó-Motor és az Auto Bild Magazin főszerkesztője is. A versenyzők gyakorlati és elméleti tudását egyaránt próbára tevő vetélkedőt végigszurkolták a kampányhoz csatlakozó sztárok. Közülük hatan azt is megmutatták, hogy mire képesek a volán mögött. Kovácsovics Fruzsina, Répa Kata, Bánszki Adrienn, Gáspár László, Csordás Tibor és Horty Gábor fontosnak tartja, hogy javuljon a hazai közlekedési morál, ezért maguk is kiragasztották a fair vezető matricát, s felemelik hangjukat a biztonságos közlekedés népszerűsítéséért.

A versenyzőknek a vezetéstechnikai centrum gyakorlópályáján időre kellett teljesíteniük a feladatokat. Az elődöntőben Végh Gergő és Sagyibó Melinda teljesített a legjobban a műgyantás szlalompályán, amely fellocsolva úgy csúszott, mint a jég. A sztárok között Csordás Tibor és Bánszki Adrienn bizonyult a legügyesebbnek.

A döntőben eldőlt, hogy ki Magyarország legjobb vezetője. A rántórámpán Végh Gergő biztos kézzel uralta az új Seat Ibizát, 2 perc 3 másodperc alatt hajtott végig a kijelölt szakaszon.

„Nagyon tartottam Melindától, mert remekül vezetett az első futamon – árulta el Gergő a verseny után. – Volt mitől tartanom, hiszen végül alig négy másodperc különbséggel ért célba.” Magyarország legjobb vezetője az eredményhirdetés után átvehette a győztesnek járó jutalmakat: egy százezer forint értékű Shell üzemanyag-utalványt, az Autó-Motor magazin által felajánlott 250 ezer forint költőpénzt, egy vadonatúj Seat Ibizát egy hetes tesztvezetésre, és az Allianz egyéves casco-biztosítását.
A sztárfutam legjobbja Csordás Tibor lett. „Ide máskor is eljövök – mutatott a vezetéstechnikai centrumra a Fiesta együttes énekese. – Itt biztonságban lehet gyakorolni a nehéz helyzeteket, anélkül, hogy megbüntetnének érte.”

A verseny és a játék véget ért, de a fair vezető kampány tovább tart. Az Autó-Motorban, illetve lapunk autós rovatában ezután is figyelmet szentelünk a szabályos közlekedés népszerűsítésére.

„Gondolatébresztő kezdeményezés volt az Autó-Motor fair vezető kampánya – összegezte a programot Szabó Róbert. – Valami elkezdődött, de még korántsem értünk célba. Sok dolgunk van még, folytatnunk kell a közös munkát, hogy javítsunk a hazai közlekedési morálon.”

Minél többen csatlakoznak a fair vezetők táborához, annál biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés – autósoknak, motorosoknak, kerékpárosoknak és gyalogosoknak egyaránt. A fair vezető játék jövőre folytatódik, s a címvédők is készülhetnek az újabb megmérettetésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva