Hírek

2008.09.03. 00:46

Végleg lelépett a pályáról a titán

Telt ház, 69 ezer néző előtt került sor Oliver Kahn búcsúmérkőzésére a müncheni Allianz Arénában, amelyen a német labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott a kapus klubjával, a Bayern Münchennel.

Forrás: MTI

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Utolsó 75 percét játszotta a Bayern 1-es számú mezében. FOTÓ: AFP
[/caption] Kahn búcsúmeccsét a játékvezetéstől visszavonuló, világhírű német FIFA-bíró, Markus Merk vezette. A 38 éves hálóőr 75 percig védett
a bajor együttesben, a német nemzeti együttes kapujába nem állt be.
A válogatottban utolsó meccsét 2006-ban, a németországi világbajnokságon, a Portugália elleni bronzmeccsen játszotta.

Keddi müncheni búcsúmérkőzésén a német médiában csak kapustitánként (Torwart-Titan) emlegetett, a szó legigazibb értelmében vett sportember lecserélése után elbúcsúzott a szurkolóktól. „Mindent köszönök nektek! – mondta. – Nélkületek soha nem juthattam volna el idáig. Ez a búcsúmeccs volt pályafutásom legemlékezetesebb, legfelemelőbb pillanata.” A találkozó után a kapus egy VIP-partin vett részt, amelyre 850 vendéget hívott meg.

Tiszteletet parancsoló számok

Kahn 86-szor védett a válogatottban, 140 nemzetközi klubmeccsen és 557 Bundesliga-találkozón játszott. Nyolc bajnoki címet, hat Német Kupát, egy Klubvilágkupát, egy Bajnokok Ligáját és egy UEFA-kupát nyert. A nemzeti együttessel világbajnoki ezüst- (2002) és bronzérmes (2006) volt.

a müncheni Allianz Arénában, amelyen a német labdarúgó-válogatott

1-1-es döntetlent játszott a kapus klubjával, a Bayern Münchennel. Forrás: MTI Tiszteletet parancsoló számok Kahn 86-szor védett a válogatottban, 140 nemzetközi klubmeccsen és 557 Bundesliga-találkozón játszott. Nyolc bajnoki címet, hat Német Kupát, egy Klubvilágkupát, egy Bajnokok Ligáját és egy UEFA-kupát nyert. A nemzeti együttessel világbajnoki ezüst- (2002) és bronzérmes (2006) volt. Utolsó 75 percét játszotta a Bayern 1-es számú mezében. FOTÓ: AFP Oliver Kahn a búcsúmeccsén. FOTÓ: AFP -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva