Hírek

2008.09.08. 12:14

Vitray Tamás leköszönt

A Nemzeti Sporttanácsot a testület megalakulása óta elnökként vezető Vitray Tamás életkorára hivatkozva még július 24-én benyújtotta lemondását a köztársasági elnöknek, és döntéséről tájékoztatta az őt jelölő miniszterelnököt is. Gyurcsány Ferenc tudomásul vette a lemondást.

BAMA

Vitray Tamás  leköszönt a Nemzeti Sporttanács éléről. A miniszterelnök tudomásul vette Vitray Tamás lemondását, és megköszönte a tanácsban végzett munkáját. Gyurcsány Ferenc egyúttal kezdeményezi dr. Sárközy Tamás jogászprofesszor kinevezését a Nemzeti Sporttanács elnöki tisztségére.

Vitray Tamás négy évig töltötte be a Nemzeti Sporttanács elnöki tisztét. A testület 2004 júliusában jelent meg. A testületnek a sportfinanszírozás terén az a célja, hogy javaslataival növelje a szponzorokhoz képest kisebbségben lévő állami, illetve önkormányzati támogatásokat, továbbá szabályozza azok elköltését.

Vitray Tamás élő legenda a magyar sportközvetítésben. Alig van olyan sportág, amelyet ne közvetített volna a Magyar Televízióban. Az évek során megszámlálhatatlan Telesport- és helyszíni közvetítés, valamint számos nagy világverseny riportere volt. Összesen 21 téli és nyári olimpiáról közvetített. A Színház- és Filmművészeti Egyetem egyetemi tanára. A Magyar Televízió Örökös Tagja.

A 2008-as olimpia volt az első 1960 óta, amelyet már nem a Magyar Televízióban közvetített (nem is utazott el a helyszínre), a kajak-kenu versenyek kommentátora volt a Eurosporton, valamint az RTL Klub Híradójában foglalta össze az olimpia aznapi fejleményeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva