Hírek

2008.09.04. 13:33

Vízipipadohány a konzervek közt

Tizenhétmillió forint értékű vízipipadohányt foglaltak le a vámosok a napokban – közölte a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtószóvivője.

mti

Némedi Varga Éva elmondta: a Szegedi Fővámhivatal járőrei Nagylaknál ellenőriztek egy német állampolgár által vezetett tehergépjárművet, amely okmányai szerint gyümölcskonzervet szállított Németországba. A pénzügyőrök azonban a raktérben, kartondobozokba csomagolva valamivel több mint tizenkétezer 250 grammos kiszerelésű, különböző ízesítésű (narancs, alma, szőlő, őszibarack, menta, szeder) vízipipadohányt találtak elrejtve. A Fővámhivatal a csaknem tizenhétmillió forint értékű dohányterméket lefoglalta, a német állampolgár ellen jövedékkel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

A jövedéki törvény 2008. február elsejei változásával a csekély dohánytartalmú vagy dohánymentes, de elszívásra alkalmas termékek is jövedéki termékké váltak, így jövedékiadó-kötelesek. A jogszabályváltozás óta első ízben foglaltak le vízipipadohányt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva