Hírek

2008.09.01. 09:32

Webkamerás színészválogatás: büntetőeljárás indult

Személyes adatokkal való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a webkamerás színészválogatás ügyében a székesfehérvári rendőrkapitányság. Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja.

mti

A székesfehérvári rendőrkapitányság – elemezve a tudomására jutott adatokat – „megalapozottnak látja, hogy személyes adatokkal való visszaélés valósult meg az úgynevezett webkamerás színészválogatásként a múlt héten elhíresült ügyben” – mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint
a rendőrség a hét végén házkutatást tartott annak az L. Attilának
a lakhelyén, aki egy internetes közösségi oldalon egy állítólagos színitanodába toborzott növendékeket. A jelentkezők rátermettségét webkamerán keresztül, velük többnyire erőszakos, fojtogatós jelenetet eljátszatva mérte le. A rendőrségnek nem volt tudomása arról, hogy
a magát a közösségi oldalon D. Attilának nevező férfihez köthető színészképzést terveznének Székesfehérváron.

A házkutatás során számítógépet és cédéket foglaltak le a nyomozók. Ezeket szakértőnek adják át: az adattartalom vizsgálata lesz a feladata. Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja – hangsúlyozta R. Szabó.

A magát D. Attilának nevező L. Attila színésznövendék-keresés közben több székesfehérvári fiatallal kapcsolatba került. Mivel a férfi korábban Ózdon egy jelenet próbája közben megfojtott egy fiatal lányt, amiért tíz év szabadságvesztésre ítélték, s később is indult ellene – akkor a felmentésével végződött – büntetőeljárás, a rendőrség múlt heti közleményében óvatosságra intette a neten kapcsolatot létesítő fiatalokat.

Közben a Magyar Szín-Játékos Szövetség az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, hogy az „ózdi fojtogatóként” elhíresült Liebe (Dornay) Attila nem tagja a szervezetnek, nincsen tudomásuk általa jegyzett színi előadásról sem a múltban, sem a jelenben. A felnőtt- és oktatási rendszeren kívüli amatőr színjátszók és -társulatok szakmai szövetsége elhatárolja magát a tevékenységétől és az általa hangoztatott esztétikai elvektől – közölte Nagy András László, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva