Hírek

2008.10.24. 12:21

310 millióba került a rendőri biztosítás

Indokoltak, arányosak, szakszerűek és törvényesek voltak a rendőri intézkedések az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójával kapcsolatos eseményeken – közölte az országos és a budapesti rendőrfőkapitány pénteki sajtótájékoztatóján.

mti

Elmondták: a Nyugati téri felüljáró alatt ellenőrzés alá vont, bombákat rejtő autó őrizetbe vett tulajdonosa egy 33 éves, radikális csoportokhoz köthető budapesti férfi. A rendőrség összesen 34 személyt állított elő október 23-án. Országosan 6200 rendőr biztosította a rendezvényeket, ami a rendőrségnek mintegy 310 millió forintjába került.

Kiss Imre, a Készenléti Rendőrség tűzszerész-szolgálatának parancsnoka elmondta, hogy a Nyugati téren ellenőrzött gépkocsiban talált csőbombák kisebb kézigránátnak megfelelő hatást tudtak volna kifejteni, ha működésbe lépnek. Az autóban talált további három, csőbombával kombinált távirányítású gyújtóbomba tíz méteres körben fejtette volna ki hatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva