Hírek

2008.10.31. 16:13

6000 tonna hulladék miatt bírságolt a Zöld Kommandó

A zöldhatóságok április elejétől szeptember végéig 706 helyszíni ellenőrzést hajtottak végre, és összesen 54,6 millió Ft bírságot szabtak ki 6844 tonna hulladék szabálytalan lerakása miatt.

BAMA

A Zöld Kommandó akciósorozat célja a zöldbűnözés visszaszorítása, ennek érdekében az akciósorozat első félévében, 2008. április elejétől szeptember végéig közel 706 helyszínt ellenőriztek a zöldhatóságok. Az ellenőrzött színesfém-hulladék átvevők mintegy fele nem rendelkezett megfelelő engedéllyel, és több esetben a hulladék is illegális eredetűnek bizonyult.

A feltárt engedély nélkül kezelt hulladék mennyisége 71 esetben haladta meg a 10 tonnát, és 34 esetben pedig a 100 tonnát. A feltárt hulladék 195 esetben volt alapvetően vasfém, és 37 esetben jellemzően veszélyes hulladék.

A Zöld Kommandó az ellenőrzések első szakaszában a színesfémhulladék átvevőhelyeket vizsgálta, majd az itt szerzett információkra is alapozva az átadói kör ellenőrzésére került sor. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a hulladékátadóként megjelenő magánszemélyek, vállalkozók gyakran hulladék-átvételi tevékenységet is folytatnak - jellemzően engedély nélkül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva