Hírek

2008.10.16. 16:51

A fiatal diplomásokra vadásznak a munkahelyek

A 18-29 éves fiatalok és a diplomások helyezkednek el a leggyorsabban a munkaerőpiacon

BAMA

A 18-29 éves fiatalok és a diplomások helyezkednek el a leggyorsabban a munkaerőpiacon – derült ki az egyik internetes álláskereső portál felméréséből. A kutatás készítői szerint a fiatalok gyors elhelyezkedése egyrészt annak köszönhető, hogy a munkaadók szívesebben foglalkoztatják ennek a generációnak a tagjait, másrészt pedig több a nyitott állás az általuk keresett szektorokban. A 18-29 év közötti korosztály leginkább adminisztrációs, asszisztensi munkát keres, de népszerű az értékesítés és a kereskedelem, valamint a marketing és a reklámszakma is.

Azért mégsem olyan könnyű a friss diplomások helyzete: a jelenleg állást keresők 80 százaléka egy hónapnál régebben, több mint egyharmada legalább fél éve keres munkát.

Kezdődnek az őszi érettségik

Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődik az őszi érettségi időszak. A november harmadikáig tartó vizsgaidőszakban több mint 14 ezer diák ad számot tudásáról. A szóbelik emelt szinten november 12. és 17. között, középszinten november 20. és 28. között lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva