Hírek

2008.10.10. 17:18

A leleplezés elmaradt – Hillerrel sem volt jóban

Sajtótájékoztatót tartott pénteken Mészáros András, a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF)-projekt csütörtökön, azonnali hatállyal felmentett vezetője. Mondandója csalódást keltett.

as-network

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] „Az EKF igazi hozadéka az, ami megmarad belőle az itt élők fejében” – mondta Mészáros, amikor e kép készült, 2007 júniusának elején, kinevezése után. FOTÓ: LÖFFLER PÉTER
[/caption]„Négyszáznegyvenhét nap van hátra az EKF kezdetéig” – mondta Mészáros András sajtótájékoztatóján, amin rég nem látott számban jelentek meg újságírók. Nagyjából ez volt az egyetlen kézzel fogható, számunkra használható konkrétum, ami elhangzott tőle. Pedig mindenki a nagy leleplezést várta, súlyos titkok kimondását, felelősök megnevezését.

Ezzel szemben a főigazgató arról beszélt, hogy éjt nappallá tévő munkálkodással, nagyszerű csapatával minden feladatot megoldott, valamennyi határidőt betartott, felszámolta a szabálytalanságokat, nem engedte magát megfenyegetni (nem tudni ki által), cégszerűvé és átláthatóvá varázsolta a Menedzsment Központot, és EKF-jelvényét 2010 végéig „kívül és belül is” hordani fogja.

Az már a hvg.hu értesülése, hogy Hiller Istvánnal is összeveszett, s a pécsi MSZP-n belüli hatalmi harcok is hozzájárultak ahhoz, hogy távoznia kellett Mészárosnak. A leváltott főigazgató a hetilapnak elismerte: voltak nézeteltérései a miniszterrel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva