Hírek

2008.10.07. 09:47

A második sztrájknap Egerben

Kedden reggel 7 órakor folytatódott a határozatlan ideig tartó sztrájk az egri kórházban. Az intézményben működő szakszervezetek azt követelik, hogy a Heves Megyei Közgyűlés bontsa fel a HospInvest Zrt.-vel kötött működtetési szerződést.

mti

Mint azt Hegyaljai Judit, az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) intézményi vezetője elmondta: a sztrájk ideje alatt a vasárnapi ügyeletnek megfelelő ellátást nyújtják a csatlakozó dolgozók. A sürgősségi és a fekvőbeteg-ellátás működik, ám a tervezett, nem sürgős műtétek elmaradhatnak. Ugyanakkor a járóbeteg-ellátás szünetel.

A munkabeszüntetés első napján a jelenléti ívek összesítése szerint a délelőtti műszakba beosztott 566 dolgozó közül 90-en sztrájkoltak, ez 16 százalékos részvételt jelent. Az érdekképviseletek szerint a sztrájkolók szinte kivétel nélkül az orvosok közül kerültek ki.

A szocialista vezetésű hevesi megyegyűlés március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő húsz évben a HospInvest Zrt. üzemeltetheti a Markhot Ferenc Kórházat. A cég szeptember 29-én megkapta az engedélyt az intézmény működtetésére a népegészségügyi szolgálattól, s november 1-jétől veszi át a kórházat. A HospInvest egyébként korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az általa üzemeltetett gyöngyösi, hatvani és parádfürdői kórházban ellátást nyújt mindazoknak, akiket az egri kórházból a sztrájkolók elküldenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva