Hírek

2008.10.12. 12:14

A német kormány a rontáson gondolkodik?

A német kormány azt fontolgatja, hogy a jövő évi gazdaságnövekedési becslését nullára vagy plusz 0,25 százalékra rontja – közölte a Dow Jones Newswires hírügynökséggel egy német kormányzati illetékes.

mti

Legutóbbi, április 24-én ismertetett előrejelzésében a német kormány az idei évre 1,7 százalékos, a jövő évre 1,2 százalékos GDP-növekedéssel számolt. A hírügynökségnek név nélkül nyilatkozó illetékes szerint a kormány várhatóan nem változtat az idei becslésén.

Michael Glos német gazdasági miniszter a jövő héten csütörtökön hozza nyilvánosságra a kormány legújabb gazdaságnövekedési előrejelzését. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a hét elején azt jósolta, hogy idén 1,8 százalékkal bővül a német gazdaság, ami jövőre stagnál.

Eközben a Der Spiegel című német hetilap szombaton arról számolt be, hogy a vezető német gazdaságkutató intézetek szerint jövőre csupán 0,2 százalékkal emelkedik a német hazai össztermék. Az intézetek a jövő héten kedden ismertetik ezzel kapcsolatos előrejelzésüket. A hetilap úgy tudja továbbá, hogy a gazdaságkutatók jövőre a német munkanélküliség emelkedésére számítanak, de adatot nem közölt a Der Spiegel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva