Hírek

2008.10.17. 19:32

A pénzügyminiszter szombaton nyújtja be az átdolgozott költségvetést

A kormány megvitatta a költségvetés új változatát és felhatalmazta a pénzügyminisztert, hogy szombaton nyújtsa be azt az Országgyűlésnek - jelentette be Veres János pénteken Budapesten újságíróknak.

BAMA

A  Fidesz közleményben reagált az MTI-nek; mint írták, a jövő évi  költségvetés egy gigantikus megszorító csomag első része. A pénzügyminiszter bejelentését megelőzően tanácskozott a kormány az MSZP elnökségével és a párt parlamenti frakciójának  vezetőivel. Veres János azt mondta, a költségvetésben a korábbinál  sokkal szolidabb gazdasági növekedéssel számolnak. Hangsúlyozta  ugyanakkor, hogy a költségvetési egyensúly miatt nem engedhetnek  abból a pályából, amelyet korábban meghirdettek. Arra a kérdésre, lesz-e változás a szociális rendszerrel  kapcsolatban, Veres János azt mondta, a jövő évi költségvetésben nem  tudják biztosítani az év elejétől, csak várhatóan szeptember  elsejétől a nyugdíjkorrekciós program 2009-re esedékes részét és a  családi pótlék növelését. Hozzátette: szeptember elsejétől nem visszamenőlegesen emelik  ezeket az ellátásokat, hanem akkortól látják lehetségesnek  biztosítani ezeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva