Hírek

2008.10.17. 16:09

A reformáció hónapjának ünnepe zajlik országszerte

A protestáns egyházak különböző rendezvényekkel emlékeznek meg a sorsdöntő eseményről.

R. V.

Október a reformáció hónapja. Luther Márton, az első protestáns felekezet megalapítója ugyanis idén 691 éve, 1517. október 31-én szegezte ki 95 tézisét és tanításait a wittenbergi kolostor kapujára. Ebben Luther a római katolikus egyház hibáit bírálta.

A protestáns egyházak különböző rendezvényekkel emlékeznek meg a sorsdöntő eseményről. Most vasárnap, Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban, gazdag kulturális műsor részeként Közös kincsünk, a Biblia címmel Csermely Péter egyetemi tanár tart előadást. Majd a Bolyki Brothers énekegyüttes és a Baptista Központi énekkar lép fel.
Az Országos Reformációi Istentiszteletet október 26-án a Pécsi Baptista Imaházban rendezik meg. Az esemény ünnepélyességéhez a pécsi egyházi énekkarok is hozzájárulnak.

Érdekesnek ígérkezik október 21-én Sárváron a Nagyszüleink 56-ja című filmvetítés az Evangélikus gyülekezeti teremben. Ugyanezen a napon Kunhegyesen a Bácsfeketehegyi Amatőr Színjátszókör történelmi játékát tekintheti meg a közönség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva