Hírek

2008.10.01. 12:50

A távhő után nem kell klímaadózni?

Kikerülhet az úgynevezett klímaadó hatálya alól a távhő – mondta Hegyi Gyula szocialista európai parlamenti képviselő szerdán Budapesten egy sajtótájékoztatón.

mti

Az unió tervei szerint ezt az adót azoknak a nagy ipari és mezőgazdasági üzemeknek kellene fizetniük, amelyek az üvegházhatású gázokra vonatkozó kvótát túllépik – közölte a politikus. Hozzátette: a klímaadót 2010-ben vagy 2011-ben vezetik be, és tonnánként 20-30 euró között lehet a mértéke, de a bevezetés idejéről és a klímaadó mértékéről is még vita van. Hegyi módosító indítványt nyújtott be annak érdekében, hogy a távhő után ne kelljen ilyen adót fizetni, és ezt a javaslatot az összes jelentős politikai párt támogatja.

Indokként azt mondta, hogy nagy igazságtalanság lenne, ha a nagy ipari telepen előállított távhő után beszednék ezt a közterhet, miközben az egyéni fűtésre nem lehet ilyen díjat kivetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva