Hírek

2008.10.15. 15:01

A zárószavazásig vinnék a Robin Hood-adót

Az MSZP el akarja vinni a zárószavazásig a Robin Hood-adót – nyilatkozta Kovács Tibor frakcióvezető-helyettes szerdán. Elmondta: a költségvetési bizottságban a kormány és az MSZP ellenében az ellenzéki többség támogatott egy SZDSZ-es módosító indítványt, ami az energiaszektor cégeinek nyolcszázalékos adóját kivenné a törvényjavaslatból.

mti

A szocialista politikus kijelentette: a parlamentben a liberális módosító indítvány ellen szavaznak majd a szocialisták, emellett támogatják a távhőszolgáltatás versenyképesebbé tételéről szóló törvény elfogadását.

A költségvetési bizottság szerdai ülésén tárgyalták a Robin Hood-adóról szóló törvényhez benyújtott módosító indítványokat. A mintegy harminc indítványból csupán ötöt támogatott a kormány. Bár a kormány és az MSZP nem támogatta, a bizottság ellenzéki többséggel megszavazta Lakos Imre (SZDSZ) módosító javaslatát, ami azt kezdeményezi, hogy a törvényjavaslat második fejezete maradjon el. Ez a fejezet rendelkezne az energiacégeket jövő évtől két évig sújtó nyolcszázalékos adó megfizetéséről. „A Robin Hood-adó célja, hogy a távhő árának emelkedését a kormány a leginkább rászorultaknál kompenzálni tudja” –  mondta Kovács Tibor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva