Hírek

2008.10.08. 16:07

Adatgyűjtési ügy: nyomozás ismeretlen tettes ellen

Személyes adatokkal való visszaélés bűntette miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen az úgynevezett adatgyűjtési ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség – közölte a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

mti

A nyomozást még hétfőn rendelték el a Demeter Ervin és Répássy Róbert fideszes politikusok által tett, az ügyészség által egyesített feljelentések nyomán – mondta el Fazekas Géza, akit a Népszabadság szerdai cikke nyomán keresett meg az MTI. Demeter Ervin hivatali hatalommal való visszaélés, Répássy Róbert személyes adatokkal való visszaélés és más bűncselekmények miatt tett feljelentést.

Az ügyben – mint azt kedden Török Zsolt közölte – az MSZP hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt tesz feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen. Az MSZP országgyűlési képviselője azzal indokolta kezdeményezésüket, hogy ha a fideszes országgyűlési képviselők hivatalos személynek minősülnek, és ebben a mivoltukban szereztek tudomást arról, hogy valaki országgyűlési képviselőket hallgatott le, akkor kötelességük lett volna feljelentést tenni.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője kedden közölte: Török Zsolt immár sokadik szánalmas kísérlete sem tudja feledtetni, hogy a kormány lebukott. Politikai célokra használták fel a titkosszolgálatokat, és lehallgattak két fideszes országgyűlési képviselőt. A közlemény szerint a Fidesz feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen ezért, Török Zsoltnak pedig eddigi kijelentései miatt bíróság előtt kell felelnie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva