Hírek

2008.10.08. 16:28

Adatgyűjtési ügy: Orbán a figyelmet akarja elterelni?

Szilvásy György szerint Orbán Viktornak az elmúlt napokban tett megnyilvánulásai az adatgyűjtési ügyben egyfajta figyelemelterelést szolgálnak, de hogy minek az érdekében, azt nem tudja.

mti

A polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter újságírói kérdésre válaszolt így a parlament nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülése után.

Orbán Viktor a Blikk szerdai számában erősítette meg az MTI korábbi információját, amely szerint azt gyanítja, hogy a megfigyelési ügyben a célpont Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója volt. Az MTI hétfőn írt arról, hogy a Fidesz zárt frakcióülésén Orbán Viktor utalt arra, hogy a megfigyelési ügy mögött az oroszok lehetnek, és emlékeztetett arra is, hogy az OMV Mol-felvásárlási próbálkozásai mögött is az oroszokat sejtették. (Csányi Sándor kedden eladta valamennyi Mol-részvényét.)

Szilvásy György szerint egyik állításra sem utal semmilyen jel. Kitért arra, hogy a kormány elméletileg támogathatónak tartja a Tóth Károly (MSZP) által kezdeményezett törvényjavaslatot, amely a titkos adatgyűjtés eszközeinek beszerzését és birtokolását szabályozná. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a jogszabályi környezet alaposabb vizsgálatára van szüksége, mielőtt végleges választ adna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva