Hírek

2008.10.16. 14:52

Adócsökkentés helyett adóegyszerűsítés

A szocialista Végh Tibor reméli, hogy az adóigazgatás egyszerűsítésére vonatkozó részei miatt visszakerül az adócsomag az Országgyűlés elé.

mti

Erről a parlamenti képviselő kérdésre válaszolva beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten. Nagyon-nagyon remélem, hogy visszajön az adótörvénycsomag eljárási szabályokra vonatkozó része - közölte a képviselő, aki szerint az előterjesztésben a számoknál fontosabb volt az, hogy egyszerűsítette az adózásra vonatkozó szabályokat.

"Azt a pár számot én magam ki tudnám húzogatni belőle" -  fogalmazott. Végh Tibor azt mondta, a visszavont törvénycsomagban szerepelt az, hogy az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hatóság (APEH) elkészíti egyes munkavállalók az adóbevallását. Úgy vélte, ez több mint másfél millió ember életét könnyítené meg.

Egy másik példát említve közölte: kérelmek helyett csak nyilatkoznia kellett volna a részletfizetésről annak, akinek évközben 100 ezer forintig befizetési kötelezettsége keletkezik. Hozzátette: ez a szabály tavaly 400 ezer embert érintett volna.

Csizmár Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára hétfőn az MTI-nek azt mondta: a kormány, miután visszavonta az adótörvények módosítását, az idén nem nyújt be újabbat. Hozzáfűzte: így a jelenleg érvényes adótörvény marad hatályban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva