Hírek

2008.10.04. 13:43

Arnóth Sándor után Tiba István mehet a parlamentbe

Tiba István, Balmazújváros fideszes polgármestere foglalhatja el Arnóth Sándor lemondás miatt megüresedett székét az Országgyűlésben

BAMA

A Fidesz Hajdú-Bihar megyei választmányának péntek este meghozott döntéséről  szombaton tájékoztatta az MTI-t Rácz Róbert, a választmány alelnöke, regionális pártigazgató. Közlése szerint Tiba Istvánt - aki Arnóth Sándor után a soron következő jelölt a párt hajdú-bihari listáján - egyhangúlag javasolta a testület, fel sem merült más neve. A javaslatról a Fidesz országos vezető testületei döntenek - tette hozzá Rácz Róbert.

Tiba István 2002 és 2006 között már volt országgyűlési képviselő. Arnóth Sándor - aki júniusban szintén a hajdú-bihari listáról került az Országgyűlésbe, miután Pálinkás Józsefet a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé választották -, szeptember 29-én, hétfőn mondott le mandátumáról, mert Iváncsik Imre államtitkár napirend előtti felszólalása közben a plenáris ülésen bekiabálta: "Lógni fogsz!".

Az MSZP és az SZDSZ időközben felszólította Arnóth Sándort, hogy valamennyi tisztségéről, így püspökladányi polgármesteri posztjáról is mondjon le, s vállalhatatlan kijelentése miatt teljesen vonuljon vissza a közéletből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva