Hírek

2008.10.15. 13:32

ÁSZ: elavult a konvergenciaprogram

Alapos átdolgozásra szorul a tervezettől elmaradó növekedés miatt a konvergenciaprogram

mti

Alapos átdolgozásra szorul a tervezettől elmaradó növekedés miatt a konvergenciaprogram az Állami Számvevőszék szerint, mivel nyilvánvaló, hogy ma már nem reális az a gazdasági pálya, amelyre épül, de az egyensúlyi célokat nem szabad feladni, sőt 2009-re az eredetinél feszesebb célt kell kitűzni.

Az ÁSZ legfrissebb jelentése szerint - amelyet az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén osztottak ki a képviselőknek - a számvevők a kormány eredeti költségvetési javaslatát illetően a legnagyobb kockázatnak nevezik a lassabb gazdasági növekedés miatt a tervezettől akár több száz milliárd forinttal elmaradó költségvetési bevételeket. A világgazdasági folyamatok miatt eközben az egyes kiadások (adósságszolgálat, munkanélküliséggel összefüggő költségek) emelkednek. Ezért az ÁSZ szerint legalább a GDP 1 százalékára kell emelni a költségvetés tényleges egyensúlyi tartalékait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva