Hírek

2008.10.08. 13:57

Az orvosi kamara fel van háborodva

Felháborítónak és közbotránynak nevezte a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke, hogy a kormányzat ismét egyeztetés nélkül akarja módosítani a kamarai törvényt.

mti

Éger István elnök szerint a módosítás nyomán megszüntetnék a kamarák etikai ítélkezését. A jövő évi költségvetésről az elnök úgy vélekedett, hogy a büdzsétervezetben „nem látják” azt a bérfelzárkóztatást, ami a kamara szerint elfogadható lenne. Jó esetben is csak 6-8 százalékos bérnövekmény szerepel a szerintük kívánatos 30 százalékos helyett.

– Az egész döntéshozatal anyagilag és jogilag egyaránt az orvostársadalom további megsemmisítésére, lealázására és hivatása tönkretételére szolgál. Teszi ezt csöndesebben, mint Molnár Lajos tette, de lehet mondani, eredményesebben – fogalmazott Éger. Az elnök elmondta: az orvosok a hétvégén nagygyűlést tartanak, amin várhatóan újabb érdekérvényesítési akciókról döntenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva