Hírek

2008.10.29. 16:20

Bevásárol a Lufthansa

A Lufthansa megvásárolja BMI brit légitársaságot. A német vállalat azt reméli: a szerzeményt sikeresen integrálja és nem lesz szükség leépítésekre.

BBC News - VGO

A Lufthansa 50 százalékos tulajdont vásárol a Sir Michael Bishop által vezetett BMI-ban. A német társaság 30 százalék plusz egy részvényével eddig is a BMI legnagyobb részvényese volt és most a Bipshop által konstruált megállapodás értelmében fő tulajdonosává válik – írja a BBC.
Ha az üzlet létrejön, a Lufthansa a British Airways után a második legtöbb járatot indíthatja a londoni Heathrow reptérről.

Sir Michael még 1999-ben írt alá egy megállapodást a Lufthansával, miszerint ha valaha eladná BMI részvényeit, a német társaság megvásárolná azokat. A Lufthansa egyelőre nem erősítette meg, hogy megfizetné Bishop 318 millió fontos részvénycsomagját, de negyedéves jelentéstételük kapcsán megjegyezték, hogy "számolniuk kell" Sir Michael eladási terveivel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva