Hírek

2008.10.13. 06:23

Bőrarc, Kicsi Alex, Bruno meg a többiek: a legsúlyosabb őrültek a filmvászonról

A mozi legzavartabb elméit gyűjtötte egybe két spanyol szerző a Sorozat-pszichopaták (Psicópatas en serie) című kötetében.

europress

Jordi Batet és Rafael Dalmau kétszáz filmből válogatott anyagot. John, a Hetedik réme, Mickey és Mallory a Született gyilkosokból, Bőrarc A texasi láncfűrészes gyilkosból, Jack Torrence A ragyogásból, Kicsi Alex a Mechanikus narancsból, és Bruno az Idegenek a vonaton-ból újraélednek – egyesek újra meghalnak – a vér áztatta oldalakon. Ugyanakkor a szerzők igyekeztek távol tartani magukat azoktól a filmektől, amelyek emberi zsigereket mutatnak, és amelyek az önmagáért való erőszakot állítják előtérbe.

A könyv fotóin mintegy 500 halál látható – hidegvérű gyilkosságoktól más, a mozi által megalkotott és újrateremtett emberi szörnyetegek által elkövetett atrocitásokig. Vannak jócskán olyanok is, amelyek valóságos történeten alapulnak. A szerzők összesen 21 ilyen filmet válogattak be a könyvbe.
A kötet leltárba veszi a szereplők gyilkolási és kínzási módszereit is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva